Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Sansung AQV12AWAN inverter jednostka zewnętrzna skuta lodem przy -2ºC

25 Odpowiedzi, 25730 Wyświetleń
Wątek zamknięty 

tommatiz

2009-02-21, 12:03:45
Moderator
Tak na marginesie to wyspecjalizowany serwis ma wszystko Smile a stacja do odzysku jest absolutnie niezbędna do poznania prawidłowej ilości czynnika. Wszystko to znaczy wszystko do zamontowania, naprawy i serwisu trzeba mieć przy sobie!!!!. Ja posiadam wszystko na samochodzie i gdzie bym w Polskę nie pojechał to ze wszyskim dam sobię radę prócz wymiany jakiegoś elementu potrzebnego do wymiany ale to inna inszość. Jeżeli chodzi o poznanie INVERTERA i innych urządzeń to wiedzę która mam posiadam ze szkoleń które renomowane firmy mają kilka razy w roku i wtedy kiedy na rynek wychodzi nowe urządzenie. Toshiba Carrier i Mitsubishi dbaja o to i kładą szczególny nacisk na serwis. Po za tym te urządzenia serwisowane są przez program komputerowy podłączając sę do urządzeń za pośrednictwem Laptopa. Moje doświadczenie to 1000 zamontowanych urządzeń. Reszta to tysiące różnych awarii usterek które na przeciągu prawie 10 lat poznałem w innych urządzeniach. Od dwóch lat jestem głównym serwisantem na okręg mazowiecki jeżeli chodzi o Carriera i Toshibę. Posiadam szereg szkoleń i certyfikatów pozwalających mi na serwisowanie i uruchamianie urządzeń do mocy chłodniczej 250Kw. Wykształcenie to mgr od 2007 roku . Ale forum na którym piszemy nie jest do licytowania się kto jakie ma wykształcenie i co potrafi a w jaki sposób może pomóc innym... Pzdr

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa