Jest taka zasad w chłodnictwie co do ciśnienia i od parowania cieczy takich jak np woda (freon) względem temperatury. Znacie ją ??. Ciekaw jestem czy jesteście w stanie odessać cały czynnik chłodniczy przy temperaturze -5 w ciągu 10min. Powodzenia!!!
Owszem jeśli są kody błędów to dobrze jest od nich zacząć.
Ciekawe pomiar ciśnienia w inwerterze ha ha ha. Przecież to inwerter i zawsze dąży do utrzymania pewnych temperatur na tłoczeniu czyli gorących par jak i na powrocie ze skraplacza cieczy. To wszystko odbywa się za pomocą pomiaru tempertaur jeszcze nie spotkałem przetwornika ciśnienia w takim urządzeniu. Nie wspominając o temperaturach przed jak i za zaworem rozprężnym.
Bez urazy koledzy ale przemyślmy to wszystko jeszcze raz.
U mnie tyle czasu to podstawa przed uruchomieniem jakiego kolwiek sprzętu chłodniczego (komora chłodnicza klima czy też jakiś tam regał chłodniczy)
Owszem jeśli są kody błędów to dobrze jest od nich zacząć.
Ciekawe pomiar ciśnienia w inwerterze ha ha ha. Przecież to inwerter i zawsze dąży do utrzymania pewnych temperatur na tłoczeniu czyli gorących par jak i na powrocie ze skraplacza cieczy. To wszystko odbywa się za pomocą pomiaru tempertaur jeszcze nie spotkałem przetwornika ciśnienia w takim urządzeniu. Nie wspominając o temperaturach przed jak i za zaworem rozprężnym.
Bez urazy koledzy ale przemyślmy to wszystko jeszcze raz.
U mnie tyle czasu to podstawa przed uruchomieniem jakiego kolwiek sprzętu chłodniczego (komora chłodnicza klima czy też jakiś tam regał chłodniczy)
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy a nic nie działa,
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-02-21, 18:43:00 przez p.obelix.)
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a nikt nie wie dlaczego.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY