Kolego prosta sprawa. Po pierwsze znajdź naprawde dobry serwis od klimatyzacji samochodowej tylko nie w autoryzowanym serwisie typu Ford, Opel czy inne. Po drugie po mojemu na azocie i 22 atmosferach nieszczelnośc mogła się sama uszczelnić po przez np. dziura się sama uszczelniła na wskutek wypychania ciśnieniem. Po trzecie trzeba wszystko rozebrać i mieć dostęp do każdego elementu czyli parownik skraplacz wszystkie przewody i inne. To nie takie proste bo trzeba sporo rozbierać ale coś za coś. Po czwarte masz pecha
. Po piąte jeżeli jest barwnik w czynniku chłodzącym to nie ma takiej opcji aby go nie zlokalizowac, napiszę jeszcze raz. NIE MA OPCJI ABY NIE ZNALEŹC WYCIEKU JAK JEST BARWNIK. Ja bym napełnił układ azotem powiedzmy na 6 atmosfer i jak masz możliwość aby wstawić gdzieś samochód gdzie będzie totalna cisza to jesteś w stanie usłyszeć nieszczelność bo jak piszesz że wszystko ucieka w 24h to tam jest dziurka konkretna. Taką metodą znalazłem kiedyś nieszczelność w domowej klimie. Owocnego szukania nieszczelności. Pzdr
. Po piąte jeżeli jest barwnik w czynniku chłodzącym to nie ma takiej opcji aby go nie zlokalizowac, napiszę jeszcze raz. NIE MA OPCJI ABY NIE ZNALEŹC WYCIEKU JAK JEST BARWNIK. Ja bym napełnił układ azotem powiedzmy na 6 atmosfer i jak masz możliwość aby wstawić gdzieś samochód gdzie będzie totalna cisza to jesteś w stanie usłyszeć nieszczelność bo jak piszesz że wszystko ucieka w 24h to tam jest dziurka konkretna. Taką metodą znalazłem kiedyś nieszczelność w domowej klimie. Owocnego szukania nieszczelności. Pzdr
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY