My mu tylko dobrze zaczelismy radzic, a koles sobie mysli ze jest najmądrzejszy bo raz udało mu sie klimę zamontować bezproblemowo i narazie działa( odziwo). Ciekawe czy wyzywiłbys Jasiu sam siebie nie mowiac o rodzinie za te 400zł. No chyba ze wstawiałbys rurki z najblizszego złomowca za grosze. Aha a po co tobie czynnik chłodniczy skoro mozesz powietrzem rownie dobrze napełnic i zobaczymy czy zadziała poprawnie!! Po takim montarzu za ta kwotę jaką podałes to moze i wyjdziesz do przodu i wykosisz konkurencję...
Ostatnio trafił nam się podobny klient który sam załozył klimę a pozniej dzwonił zeby przyjechac bo mu sie woda za szafą leje. Przyjechałem i dopiero wtedy sie przyznał ze sam ją montował i się okazało ze grawitacyjne odprowadzenie skroplin zrobił ok 35% pod górę i to rurka była lekko pęknięta!! Jak mu o tym powiedziałem i chciałem naprawiac to wysmiał firme lg, ze nie napisali w instrukcji montarzu wszystkiego dokładnie, poprostu żal... No i stwierdził ze sobie sam wszystko przerobi ale mi nie chciał zapłacic za usługę to go skasowałem za dojazd 10zł/km
wiec zapłacił i tak 200zł
I nawet nie wiedział ze rurki trzeba izolowac, troche izolacji z grzejnika mu zostało to na ok. 3 metry rur zaizolował ok 2m. ale tylko na tłoczeniu.
Ostatnio trafił nam się podobny klient który sam załozył klimę a pozniej dzwonił zeby przyjechac bo mu sie woda za szafą leje. Przyjechałem i dopiero wtedy sie przyznał ze sam ją montował i się okazało ze grawitacyjne odprowadzenie skroplin zrobił ok 35% pod górę i to rurka była lekko pęknięta!! Jak mu o tym powiedziałem i chciałem naprawiac to wysmiał firme lg, ze nie napisali w instrukcji montarzu wszystkiego dokładnie, poprostu żal... No i stwierdził ze sobie sam wszystko przerobi ale mi nie chciał zapłacic za usługę to go skasowałem za dojazd 10zł/km
wiec zapłacił i tak 200zł

I nawet nie wiedział ze rurki trzeba izolowac, troche izolacji z grzejnika mu zostało to na ok. 3 metry rur zaizolował ok 2m. ale tylko na tłoczeniu.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY