Odświeżę temat, bo auto już od zeszłego roku jeździ jak należy. Podam w czym był problem, może się komuś przyda. Pojechałem do j_a_c do warsztatu - po dłuższych oględzinach auto zostało podłączone do komputera i było widać odczyty czujników temperatury w wentylacji - okazało się że czujnik antyzmrożeniowy szwankował i bardzo szybko pokazywał ujemną temperaturę (wtedy sprężarka była rozłączana by po minucie elektronika znów ją załączała). Po wymianie tego czujnika wszystko chodzi jak należy. Nasuwa się kilka wniosków
- przez internet bardzo trudno opisać wszystkie szczegóły jakie występują w pracy układu (szczególnie osobie z poza branży)
- w xsarze II właściwa ilość czynnika to chyba coś około 600 gramów, a nie 900 jak podają niektóre katalogi (przy 900 gramach w układzie klima rozłączała się i nie włączała przez dziesiątki minut, dopiero upuszczenie ponad 200 gram czynnika zaczęła chodzić poprawnie)
- da się zejść w xsarze II do 5 stopni na wyjściu z kratek wentyalcyjnych
- w dzisiejszych czasach bez dobrego sprzętu do diagnostyki komputerowej ani rusz
Sorry, jeśli to zabrzmiało jak reklama, ale byłem u 4 klimiarzy i dopiero j_a_c doszedł do ładu z układem i naprawa zakończyła się pełnym sukcesem. Więc polecam tego pana.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-05-16, 21:23:03 przez jahu.)
- przez internet bardzo trudno opisać wszystkie szczegóły jakie występują w pracy układu (szczególnie osobie z poza branży)
- w xsarze II właściwa ilość czynnika to chyba coś około 600 gramów, a nie 900 jak podają niektóre katalogi (przy 900 gramach w układzie klima rozłączała się i nie włączała przez dziesiątki minut, dopiero upuszczenie ponad 200 gram czynnika zaczęła chodzić poprawnie)
- da się zejść w xsarze II do 5 stopni na wyjściu z kratek wentyalcyjnych
- w dzisiejszych czasach bez dobrego sprzętu do diagnostyki komputerowej ani rusz
Sorry, jeśli to zabrzmiało jak reklama, ale byłem u 4 klimiarzy i dopiero j_a_c doszedł do ładu z układem i naprawa zakończyła się pełnym sukcesem. Więc polecam tego pana.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY