Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

proszę o radę !!!!

8 Odpowiedzi, 11776 Wyświetleń

Bartek-Lodz

2007-04-13, 20:08:57
Nowy użytkownik
Witam, co prawda nie jestem specem od klimatyzacji tylko od komputerów ale, coś bardzo podobnego ma jeden z moich klientów. Ciche to to nie jest, choć jest cichsze od tanich klimatyzatorów, co do pozwolenia na montaż klimatyzacji jeżeli posiadasz balkon to administracja za bardzo nie ma nic do gadania, gdyż jej głównym argumentem jest fakt, że trzeba wykonać otwór w ścianie nośnej - można jednak dokonać przeróbki okna i też wyprowadzić rurki od splita a ściana będzie cała (sprawdź dokłądnie co masz napisane w umowie najmu na lokal) - ponadto tak czy inaczej jak zamontujesz taki klimatyzator przyścienny to i tak musisz zrobić dziure na powietrze i to jak widziałem u znajomego jeszcze większą niż ja zrobiłem na rurki od splita. Ogólnie póki co nasze urzędasy nawet w adminstracji są dalej wielkimi trepami i nie ważne z jaką sprawą się do nich przychodzi to zawsze odmawiają i trzeba posiadać argumenty aby zmienili zdanie.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa