Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ford focus II - Klima chłodzi tylko podczas jazdy

6 Odpowiedzi, 8855 Wyświetleń

dolszym

2009-06-01, 20:25:45
Nowy użytkownik
Witam,

uzupełniłem na wiosnę czynnik w układzie (FOCUS 1,6 TDCI). Klima ładnie chłodzi, jednak ostatnio, kiedy na dworze było ok. 26 st. klima działała tylko podczas jazdy, gdy skraplacz miał przewiew powietrza. Po zatrzymaniu się temperatura powietrza wzrasta po ok. 2 min do 20 st. C. Wiatrak jest sprawny- słychać że kręci na II biegu. W warsztacie po podpięciu wysokie ciśnienie w granicach 25atm. Dzisiaj byłem znów w warsztacie, ale silnik był nienagrzany a na dworze ok. 18 i ciśnienie było w normie. Mam wrażenie że gdy silnik jest nagrzany a na dworze jest ciepło wentylator nie jest w stanie schłodzić obu chłodnic naraz, mimo że kręci się na II biegu. Jak na dworze jest 18-20 st to klima działa ok. Proszę o pomoc czy ktoś mial taki przypadek bo każdy "fachowiec" mówi coś innego. Skraplacz nie jest zabrudzony, wiatrak wieje, co może być. Pytanie jeszcze mam czy normalne jest ze sprężarka na wolnych obrotach jest non stop załączona oraz czy wentylator kiedy silnik jeszcze nie jest nagrzany powinien załączać się na II bieg??
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa