Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Pmocy z agregatem carrier transicold

18 Odpowiedzi, 30235 Wyświetleń

ewuta9

2009-06-03, 19:20:54
Nowy użytkownik
A więc. Sprawdziłem i wyczyściłem obydwa wentylatory, nawet wymieniłem łożyska i dalej to samo. Pokazuje A05 i po wciśnięciu + jeszcze A06,A08,A09,A10 i A11. Co do elektroniki to nie mogę rozebrać skrzynki bo przeszkadza filtr. Tyle ile odchyliłem wieko skrzynki to zrobiłem kilka zdjęć. Dodam, że wszystko wygląda jak nowe i nie ma śladu nawet kurzu. Płytka, a dokładnie dwie są na wewnętrznej ściance więc nie mogłem ich obejrzeć. Napisane jest na tabliczce że układ jest SIEMENSA, a sprzęt to CARRIER SEPHYR 30S z 99roku na 134a. Obawiam się że bez serwisu się nie obejdzie. Łudzę się, że może znów nie ma gazu bo w oczku przelewa się tylko jak zaskoczy a tak jest puste. Jak patrzyłem po nabiciu to oczko było zalane. Wtedy też pompa i wentylator w pace chodziły a nie włączał się ten u góry i kontrolka mrugała na czerwono przez chwilę. Teraz mruga cały czas i nic nie chodzi a chłodnia włącza się sporadycznie, wcale praktycznie więc może brak ciśnienia. Jednym słowem będzie chyba bolało.

[Obrazek: 20090602131v.th.jpg]
[Obrazek: 20090602135.th.jpg]
[Obrazek: 20090602136.th.jpg]
[Obrazek: 20090602138.th.jpg]
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa