Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Almera N15-montaż używanej klimy-koszt montażu i kto się tym zajmie?

12 Odpowiedzi, 13385 Wyświetleń

nWo

2009-06-07, 10:44:35
Nowy użytkownik
Napiszę tak:
1) Klimatyzacja była już zakładana przez inne osoby niemające wczesniej z tym tematem nic wspólnego i które twierdzą że da się to zrobić;
2) Osoba, która sprowadza auta i sprzedaje z nich klime powiela zdanie wyżej wspomnianych osób twierdząc że klienci sami później u siebie tą klimę zakładają i nie ma z tym problemu. Mało tego ta osoba umożliwia asystowanie przy demontażu klimy z samochodu , dzIęki czemu przed zakupem można sprawdzić czy wszystko działa, gdzie co i z czym jest co później ułatwia kwestię montażu.
3) Nie jestem idiotą i trochę rozeznałem temat....wiem z czego się ta klima składa, gdzie co się znajduje itd.

Wyżej wymienione skłoniło mnie aby zastanowić się na samodzielnym montażem. Ze względu jednak na problemy związane m.i. z brakiem garażu zacząłem się interesować opcją założenia przez kogoś.....to wszystko.
Mam np możliwość skorzystania z kanału za niewielką opłatą (z takiego stojącego pod chmurką ) ale garaż to już duży problem. Chciałbym wynająć takowy i to na stałe ale ale w poblizu mnie nie ma takiej opcji. Mógłbym poszukać gdzies dalej tylko na czas tej roboty....ale nikt nie będzie wynajmował garażu na taki śmieszny okres.
Wiadomo że i na końcu będę i tak skazany na "specjalistę" , który to wprawdzi i nabije ale to już nie będą wielkie koszty. Inna sprawa gdy to założy a później klima nie będzie działać, oddam ją i dostanę zwrot kasy ale co zapłaciłbym za montaż to w błoto.

Tak wiec to tylko kalkulacje i po co ta złośliwość Piros?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-07, 10:45:22 przez nWo.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa