Te auta do których linki podałem wyglądają na jakieś flotowe, być może dzięki temu przerabiane na chłodnie w porządnych firmach co obsługują hurtowe zamówienia od większych zleceniodawców. Być może za tym idzie większe doświadczenie i jakość przebudowy?
Dzięki, za poradę odnośnie sałaty i mrożonki
Myślałem o tym. Dwukomorowe chłodnie rzadko można spotkać u nas w ogłoszeniach.
Myślę rozwiązać to w sposób inny, a mianowicie zakupię jakąś lodówkę turystyczną z takich lepszych co montują w ciągnikach siodłowych.
Wszelkie mrożonki będą przewożone w takiej lodówce, a reszta zakupów w głównej chłodni. Nie przewiduję zbyt dużej ilości zamówień na dobę, więc powinno wystarczyć miejsca, a jeśli będzie dużo zamówień to wtedy będzie i zysk i inwestycje w lepszy sprzęt.
Znalazłem taką ofertę tych lodówek: http://www.auto-mix.pl/?p0=4
W tabeli są podane spore zakresy temperatur osiąganych przez te urządzenia, powinny dać radę tym bardziej, że same będą stały w chłodni.
Znacie jeszcze jakieś inne firmy gdzie można kupić lepsze lodówki turystyczne ??
A teraz zapytam o eksploatację takiej chłodni. Jakie są koszty przeglądów instalacji, jakie interwały? Ile może palić taki np. Citroen Jumpy z silnikiem 1.9D?
Generalnie cały ten wymóg z chłodnią w przypadku transportu nie dłuższego niż godzinę to lekka paranoja jest moim zdaniem. Ja staram się tylko spełnić wymogi Sanepidu. Jest chłodnia? Jest.
Wystarczyła by spokojnie izoterma przy tak krótkim transporcie.
Transport takich towarów przebiegał by i tak w lepszych warunkach niż robi to klient samemu jadąc do marketu i pakując wszystko do bagażnika albo na tylne siedzenie.
Dzięki, za poradę odnośnie sałaty i mrożonki
Myślałem o tym. Dwukomorowe chłodnie rzadko można spotkać u nas w ogłoszeniach.Myślę rozwiązać to w sposób inny, a mianowicie zakupię jakąś lodówkę turystyczną z takich lepszych co montują w ciągnikach siodłowych.
Wszelkie mrożonki będą przewożone w takiej lodówce, a reszta zakupów w głównej chłodni. Nie przewiduję zbyt dużej ilości zamówień na dobę, więc powinno wystarczyć miejsca, a jeśli będzie dużo zamówień to wtedy będzie i zysk i inwestycje w lepszy sprzęt.
Znalazłem taką ofertę tych lodówek: http://www.auto-mix.pl/?p0=4
W tabeli są podane spore zakresy temperatur osiąganych przez te urządzenia, powinny dać radę tym bardziej, że same będą stały w chłodni.
Znacie jeszcze jakieś inne firmy gdzie można kupić lepsze lodówki turystyczne ??
A teraz zapytam o eksploatację takiej chłodni. Jakie są koszty przeglądów instalacji, jakie interwały? Ile może palić taki np. Citroen Jumpy z silnikiem 1.9D?
Generalnie cały ten wymóg z chłodnią w przypadku transportu nie dłuższego niż godzinę to lekka paranoja jest moim zdaniem. Ja staram się tylko spełnić wymogi Sanepidu. Jest chłodnia? Jest.
Wystarczyła by spokojnie izoterma przy tak krótkim transporcie.
Transport takich towarów przebiegał by i tak w lepszych warunkach niż robi to klient samemu jadąc do marketu i pakując wszystko do bagażnika albo na tylne siedzenie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY