patusX napisał(a):dominik ja konczylem tego chlodniczaka 2,5 roku temu i jeszcze byl tam jakis porzadek moja klase konczylo 16 osób i jeszcze uczyl tam Franciszek Bujnowski który mnie praktyowal a takze byl moim wychowawca ale od czasu kiedy zmarl niestety juz nie ma tam chlodniarza z teoria i praktyka zeby tam uczyl wiec skad ich brac moze awax lepiej szkole otworzyc?Masz rację i sądzę,że uruchomienie takiej szkoły,a przynajmniej tego kierunku w istniejących szkołach jest niezbędne i z pewnością będzię realizowane.
Póki co wystarczy aby nowi adepci zawodu zrozumieli,że na początek powinni jednak zatrudnia się jako niewykwalifikowani i jaki ś czas praktykowac pod okiem fachowców.
Ja nie jestem przeciwnikiem powstawania nowych firm,a jedynie rozpoczynania takiej działalności przez osoby,które całą posiadaną wiedzę zdobyli z instrukcji producentów i z forów internetowych.
Wracając do kwestii szkoły to Krajowe Centrum Innowacji Chłodnictwa I Klimatyzacji już rozpoczęło starania o zgodę na utworzenie Ośrodka Oświaty Pozaszkolnej.
Jeżeli takie dzoiałania nie będą powzięte jak najszybciej to zabraknie nam osób (takich jak Twój były nauczyciel) ,którzy swoją wiedzę mogliby przekazac .
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY