Dzisiaj rozebrałem schowek pasażera i wyjąłem wentylator nawiewu.Przy wyjętym wentylatorze pomierzyłem temperaturę parownika - oscylowała 4-5 stopni.Parownik czyściutki.W tej sytuacji wyjście ze sprężarki bardzo lekko ciepłe żeby nie powiedzieć że w temperaturze otoczenia.Natomiast kiedy włożyłem wiatrak i dałem obroty na full czyli maksymalny przepływ powietrza przez parownik , wylot ze sprężarki momentalnie zareagował zwiększeniem temperatury, czyli ciśnienia - co by było gdyby takie ciśnienie byłoby ładowane przy minimalnych obrotach wentylatora - parownik na pewno by zamarzł.Moje wnioski są takie że zawór w sprężarce działa, sprężarka ma wydatek ciśnienia i jest sprawna oraz na pewno musi być jakiś czujnik parownika lub powietrza za parownikiem który reguluje zaworem w sprężarce.Zejście temperatury to kwestia dobrania innej rezystancji teko termistora aby parownik był był utrzymywany w temperaturze -3 do - 1 stopni.wtedy na wyjściu rurki będą oszronione i na kratce będzie góra 3-5 stopni.Poproszę o komentarze.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Sharant 97' słabo chłodzi
50 Odpowiedzi, 45848 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY