tomas napisał(a):Witam. Jeśli masz na mysli urządzenia AUX to nie są takie złe jak o nich mówią. Jeżeli składam klijentowi oferte to zawiera ona 3 warianty. Sprzęt drogi i dobry z 5 letnią gwarancją sprzęt średniej klasy i właśnie AUX. Byłem sceptycznie nastawiony do tej firmy ale po 2 montażach zmieniłem zdanie. Urządzenia są nieżle wykonane i całkiem fajnie pracują. Wiadomo że nie jest to DAIKIN czy FUJITSU ale za te pieniądze myslę że warto.Zgadzam się z Tobą co do oceny klimatyzatorów AUX jednak problem polega na tym,że nie Masz żadnej pewności czy będziesz w stanie zapewnic obsługę serwisową.
Zmieniły się czasy i wyznacznikiem jest niska cena.
Podam Ci przykład: nie tak dawno startowałem do klijenta z ofertą na urządzenie 7 kW do sklepu. Zrobiłem wycene na FUIJITSU i na AUX oraz jeszcze jednej firmie.
Różnica była ogromna ok. 2,5 tyś . Mimo moich wywodów na temat sprawności energetycznej , bez awaryjności i 5 letniej gwarancji klijent wybrał AUX.
Skwitował mnie tym że woli jechać z żona na wczasy niż inwestować w klime do sklepu.
Wiadomo wszyscy lubimy montować sprzęt markowy ale mamy nie ciekawe czasy i lepiej mieć w ofercie jakiegoś tarktorka z niskiej półki bo w innym przypadku pojawi się pan z reklamówką i założy chinczyka z castoramy za 400zł.
Importer AUX a w bieżącym roku wstrzymał CAŁKOWICIE zakupy tych klimatyzatorów i praktycznie realizuje wyprzedaż.Nie wiadomo czy wznowi import,osobiście uważam to za małoprawdopodobne i w przypadku np.konieczności naprawy lub wymiany jednostki(miałem jeden taki przypadek) zostaniesz na lodzie.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY