Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Mało znane ale dobre...

44 Odpowiedzi, 39763 Wyświetleń

awax

2009-06-20, 20:04:41
Top użytkownik
ravv napisał(a):Ale Wy co, chcecie zmienić Polaków??? Przecież zawsze Polak chce taniej, a później żałuje bo musi wydać drugi raz, nie wiem po co tyle uprawnień, pozwoleń itp, mamy wolny rynek i to klient wybiera i kieruje się czym chce, w Polsce-ceną!! Ale wiem skąd to się wszystko bierze, bo to Wy chcecie tego wszystkiego żeby zniechęcić tych co chcą się Waszym zdaniem szybko dorobić, nie rozumiem tego!! Ja kończąc dwie szkoły chłodniczą i klimatyzacyjno-wentylacyjną nie dostałem żadnego dokumentu, który teraz byłby mi potrzebny (Waszym zdaniem do dobrze wykonywanej pracy), świadectwa, sepy itp. Znieśli dożywotnie do 1kV, trzeba robić, chcesz montować klimę-trzeba robić (i to nie jeden).... a gość który dokręca Wam koła w samochodach i odpowiada za Wasze życie nie musi mieć nawet skończonej podstawówki. Zastanówmy się nad tym.
Pozdrawiam.
Wiesz ,zastanowiłem się i wolę aby taksówkarz,który mnie wiezie posiadał prawo jazdy,lekarz do ,którego idę dyplom,ratownik na plaży kartę pływacką itd.
Nie twierdzę,że ktoś nie posiadający takiego certyfikatu nie może byc wspaniałym fachowcem ,ale jestem ostrożny.
Dlatego również wymagam aby uprawnienia posiadały osoby,które wykorzystują w swojej pracy czynniki szkodliwe dla środowiska.Tym powietrzem oddycham ja,moje Dzieci i bardzo bym chciał aby moje wnuki również miały czym oddychac.
Pozdrawiam i może życzyc Tobie urlopu spędzonego nad wodą,do której ktoś nie posiadający uprawnień właśnie opróżnił szambo.Jest tańszy i mamy wolny rynek więc nie mniej mu tego za złe.
Może zacznijmy jeszcze walkę o zniesienie obowiązku posiadania zezwolenia na broń,narkotyki mogłyby byc w kiosku ruchu,a najlepiej w automacie.
PRECZ Z ZAKAZAMI I CERTYFIKATAMI
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-06-20, 20:15:18 przez awax.)
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa