Co do hałasu, to ja mam od kilku miesięcy klimatyzator mniejszy bo 2,5 kW 9000Btu, pomieszczenie 18m2, z początku chłodziłem przed snem pokój na 18-19'C i wyłączałem na noc. Jednak po pewnym czasie gdy zrobiło się cieplej, zmuszony byłem spać z tym hałasem, teraz kiedy nie dawno była chłodniejsza noc, zauważyłem że nie zasnę bez tego szumu
myślę więc, że to kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo ja używam wentylatora w trybie prędkości auto i wtedy gdy temp w pomieszczeniu nie jest wyższa od temp ustawionej niż 2'C wentylator kręci się około 1000 rpm i nie jest przesadnie głośny ani też energochłonny. Kolega tommatiz nie pisał o wymianie powietrza, tylko o filtrowaniu. Wentylator parownika zasysa powietrze przez filtr, a co za tym idzie oczyszcza nieustannie powietrze. No chyba że klima klasy marketowej i przez filtry można by śmiało przesiewać piasek dla kota
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2009-07-18, 17:29:53 przez przetwornica.)
myślę więc, że to kwestia przyzwyczajenia. Dodatkowo ja używam wentylatora w trybie prędkości auto i wtedy gdy temp w pomieszczeniu nie jest wyższa od temp ustawionej niż 2'C wentylator kręci się około 1000 rpm i nie jest przesadnie głośny ani też energochłonny. Kolega tommatiz nie pisał o wymianie powietrza, tylko o filtrowaniu. Wentylator parownika zasysa powietrze przez filtr, a co za tym idzie oczyszcza nieustannie powietrze. No chyba że klima klasy marketowej i przez filtry można by śmiało przesiewać piasek dla kota
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY