Tadeusz to jest tester oleju a nie sam olej. Kupując używany samochód w klimą do końca nie wiemy co było robione z układem i ile tego oleju jest. Ja ostatnio robiąc serwis klimy podczas odzysku maszyna nie wyssała grama oleju, serwisant profilaktycznie dodał 10gram oleju ale dalej nie mam pewności że w układzie jest wystarczająca ilośc oleju i dlatego w jakiś sposób chciałbym sprawdzić jego ilość i jakość. Z tego co czytałem w różnych miejscach nie zawsze maszyna jest w stanie wyssać olej z układu tzn jego część bo wiadomo że oleju ze sprężarki nie wyssie.
Jeszcze inna sprawa to wyczytałem na jednym z forum z USA (niestety nie moge teraz znaleść linku do niego) że olej w układzie rónież ma znaczenie dla zaworu rozprężnego i jego poprawnej pracy a u mnie wystęuje syczenie dobiegające z zaworu podczas pracy sprężarki.
Jeszcze inna sprawa to wyczytałem na jednym z forum z USA (niestety nie moge teraz znaleść linku do niego) że olej w układzie rónież ma znaczenie dla zaworu rozprężnego i jego poprawnej pracy a u mnie wystęuje syczenie dobiegające z zaworu podczas pracy sprężarki.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY