Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

jaki zestaw do lutowania

49 Odpowiedzi, 54355 Wyświetleń

gadget

2009-11-08, 19:18:35
Zaawansowany użytkownik
stefanbud napisał(a):Witam

Reduktor od propanu przeważnie jest bez manometru i daje stałe bezpieczne ciśnienie. Z manometrami linia bezpieczeństwa jest na 4 bary. Więc myślę że ustawiając między 1-2bara uzyskasz dobre ciśnienia przy regulacji palnikiem. Pamiętaj że w tych palnikach najpierw odkręca się tlen a potem propan a przy zamykaniu odwrotnie. Zobacz czy nie trzeba przeczyścić dyszy. Wystarczy małe zabrudzenie i płomień wariuje.

Pozdrawiam
Sorry ze dopiero teraz odpisuje ale ostatnio niezbyt czesto tu zagladam . Wyjasnilo sie w koncu , zwariowal mi reduktor przy przeplywie gazu cisnienie bardzo skacze nie da sie na nim nic ustawic . W tym sezonie sporo sobie pojedzil palnik ze mna wiec mial prawo chyba pasc a jeszcze te nasze rewelacyjne drogi . Reduktor mam a wlasciwie mialem od acetylenu i juz dokladnie nie nie bylem pewien ustawien . Stehan na zdjeciu ktorego teraz nie ma nie widzialem u Ciebie bezpiecznikow , fakt ze wiele osob twierdzi ze to zbedne jednak koszt niewielki a zabezpieczenie pewne przed cofnieciem sie plomienia . Jakim palnikiem przewaznie pracujecie jedynka ? Z mojego doswiadczenia moge dodac ze perun ma takie fajne palniczki z cienkiej rurki mozna wyginac jak sie chce praktycznie wszedzie sie da tym podejsc polecam . A jeszcze Stefan wymien sobie przewody teraz mozna kupic takie fajne gietkie nie jak te stare . Przekroj ktory nam jest potrzebny jest niewielki nie musimy ciac blachy o grubosci 200 mm ... Butle mam na propan 3kg nie jest zbyt wygodna . I ile kosztuje legalizacja butli tlen 6kg ? Ktos wie ? Czasem przydala by sie w zapasie .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa