stefanbud napisał(a):WitamSorry ze dopiero teraz odpisuje ale ostatnio niezbyt czesto tu zagladam . Wyjasnilo sie w koncu , zwariowal mi reduktor przy przeplywie gazu cisnienie bardzo skacze nie da sie na nim nic ustawic . W tym sezonie sporo sobie pojedzil palnik ze mna wiec mial prawo chyba pasc a jeszcze te nasze rewelacyjne drogi . Reduktor mam a wlasciwie mialem od acetylenu i juz dokladnie nie nie bylem pewien ustawien . Stehan na zdjeciu ktorego teraz nie ma nie widzialem u Ciebie bezpiecznikow , fakt ze wiele osob twierdzi ze to zbedne jednak koszt niewielki a zabezpieczenie pewne przed cofnieciem sie plomienia . Jakim palnikiem przewaznie pracujecie jedynka ? Z mojego doswiadczenia moge dodac ze perun ma takie fajne palniczki z cienkiej rurki mozna wyginac jak sie chce praktycznie wszedzie sie da tym podejsc polecam . A jeszcze Stefan wymien sobie przewody teraz mozna kupic takie fajne gietkie nie jak te stare . Przekroj ktory nam jest potrzebny jest niewielki nie musimy ciac blachy o grubosci 200 mm ... Butle mam na propan 3kg nie jest zbyt wygodna . I ile kosztuje legalizacja butli tlen 6kg ? Ktos wie ? Czasem przydala by sie w zapasie .
Reduktor od propanu przeważnie jest bez manometru i daje stałe bezpieczne ciśnienie. Z manometrami linia bezpieczeństwa jest na 4 bary. Więc myślę że ustawiając między 1-2bara uzyskasz dobre ciśnienia przy regulacji palnikiem. Pamiętaj że w tych palnikach najpierw odkręca się tlen a potem propan a przy zamykaniu odwrotnie. Zobacz czy nie trzeba przeczyścić dyszy. Wystarczy małe zabrudzenie i płomień wariuje.
Pozdrawiam
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
jaki zestaw do lutowania
49 Odpowiedzi, 54355 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA