Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Electra WMN-A 9RC

28 Odpowiedzi, 32507 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2009-11-22, 11:58:32
Top użytkownik
Witam

1. Potrzebuję DTR do modelu WMN-A 9RC z wyszczególnionymi częściami zamiennymi i ewentualnie do multi w którym są jednostki wewnętrzne o oznaczeniu WMN 7. W tym pierwszym muszę się dobrać do wirnika jednostki wewnętrznej, ociera się z prawej strony. Klient mówi że od samego początku był z nią ten kłopot. Może ktoś miał podobny przypadek i nie trzeba będzie rozbierać całego urządzenia.

2. Już drugi raz zdarzyło mi się spotkać z przepalonym filtrem na wlocie. Pierwszym razem filtr wyglądał jak ser szwajcarski tym razem jest jedna duża dziura. Widać potopione krawędzie więc myszy odpadają Big Grin

[Obrazek: adb423e334b9366b.jpg]

Jak myślicie co mogło być przyczyną? Gdzie mogę zamówić części zamienne do Electry?

A ogólnie wiem że są to dobre urządzenia pod warunkiem konserwacji. Jak na 6 miesięcy temu robioną konserwacje wyglądały całkiem przyzwoicie. Przychodził serwisant za 40pln i je doglądał. Po ściągnięciu obudowy trochę pleśni. Grzyb na obudowie. Codzienność.

[Obrazek: f542573382d24222.jpg]

Trochę wirnik pokryty osadem 6 miesięcznym.

[Obrazek: b943ede11aa7c25b.jpg]

Nie wiedzieć czemu osoba pracująca w tym gabinecie czuła smród i ma problemy z górnymi drogami oddechowymi.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa