wit napisał(a):Witamstefanbud napisał(a):Przez łopatki wirnika po prawej stronie widać metalowe okrągłe elementy gniazda osi wirnika. Dostępu do niego raczej nie ma, jak już to znajduje się pod klapką między elektroniką a rynną, tak mi się wydaje.może w tym modelu jest inaczej...ale zazwyczaj dawało się sięgnąć długim cienkim wkrętakiem od strony wirnika poprzez łopatki... pomocna jest latarka...
jeśli tutaj śrubka schowana pod plastikowym gniazdem obudowy -to trzeba będzie wyjąć elektronikę i wykręcić zluzować mocowania silnika... zdemontować element dociskający silnik od strony wału i tu szukać śrubki... możne nawet wypiąć tacę i odchylić parownik... śrubka możne być na tej metalowej tulejce zarówno od strony wnętrza wirnika widoczna pomiędzy łopatkami -jak i poza wirnikiem -na części tulejki wystającej z wirnika...
nie wiem jak konkretnie w tym typie... nie pamiętam. na pewno w tej tulejce wentylatora... tylko z której strony ścianki wiatraka ? trzeba sprawdzić. łatwiej zajrzeć pomiędzy łopatki. jak nie będzie -to trzeba pruć pod klapką... no i wódeczkę zdążą wypić zanim skończysz....
Brrrrrrrrrrrrry, znając moje szczęście wersja nr 2 wyślij mi na wszelki wypadek namiar na siebie

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY