Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Podłączenie regału chłodniczego

29 Odpowiedzi, 28120 Wyświetleń

gadget

2009-12-22, 11:35:30
Zaawansowany użytkownik
Witam

Chciałbym podłączyć regał chłodniczy a dokładnie to dwa firmy Iglo dokładnie taki http://igloo.pl/Regal-chlodniczy.html?psid=406&catid=6 jednak mam mały problem bo nigdy tego nie robiłem , gdzie wstawić zawór rozpreżny . Od dołu regału jest wyjście przewodów miedzianych czy tam może być ? Zawory mam Honeywell TMVX oczywiście z odpowiednia dyszka . Czujnik zaworu musi byc poziomo a na parowniku za bardzo nie ma gdzie czy na zasileniu regalu będzie dobrze ? I jeszcze jedno jakie dajecie trójniki ( i gdzie kupić ) , bo muszę rozdzielić linie od sprężarki . Mam od klimatyzacji DVM Samsunga (trochę zostało) ale gaz nie ten i ciśnienia . Czy poratuje mnie sklep dobrze zaopatrzony ale w kształtki od CO ? Niestety w tej miejscowości nic innego nie ma ... Kolejna sprawa to trójnik do podłączenia wyjścia 1/4 cala z zaworu ( to co się podłącza za czujnikiem ) tez nie wiem gdzie to kupić . A jeszcze średnice rur agregat 3/8 i 5/8 a regał 1/4 i 1/2 . Uprzedzam pytania dobrze sobie radzę w klimie a w chłodnictwie niewielkie mam doświadczenia . Wziąłem te robotę razem z klimą , klima już grzeje a z lodówką jestem w lesie .
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa