Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator LG chłodzi nie grzeje

94 Odpowiedzi, 75648 Wyświetleń

Liopp

2009-12-29, 12:18:34
Nowy użytkownik
tommatiz napisał(a):Tak jak kolega wyżej napisał: czy w momencie przełączania urządzenia w tryb grzania wyłącza się wentylator jed. wew? Czy jak startuje sprężarka to też startuje wentylator? Czy został tam zamontowany pakiet zimowy? Zbierz wszystkie info i podaj nam jak najwięcej szczegółów. Możę coś zaradzimy. Tak jeszcze mnie nurtuje bo bywa tak czasami: jak Ty sam montowałeś to urządzenie to 100% linia chłodnicza nie jest załamana? Może tam był jakiś remont albo jakiś dowcipniś zrobił psikusa i linię załamał. Masz możliwość sprawdzenia tego? Pzdr
W momencie przełączenia w tryb grzania odraz włącza się sprężarka wraz z wentylatorem w jednostce zewnętrznej (tak jak pisałem po 15 sekundach sprężarka warczy drży i staje). Wentylator w jed. wew stoi. Próbowałem wyczuć zawór ale za krótko układ pracuje i nie wyczuwam żadnej temperatury na rurkach. Sprawdzałem również trasę i nigdzie nie ma żadnych załamań.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa