barbie napisał(a):.pomiarowcy ze wsi gdzie są śłabe instalacje zasilające bardzo nie lubią esek C i D .a montażowcy i serwisanci urządzeń bardzo nie lubią A i B.
A zwłaszcza A.
Ja nie lubię.
a na wsi -praktycznie bez C nie da rady... pompy hydroforowe, pompy do nawadniania, krajzegi, spawarki... -wtedy A lub B to utrapienie...
rozwinięty mieszkaniec wsi psami poszczuje elektryka jak nie dostanie C i to co najmniej 32A na pionie...
albo sam se wymieni... widziałem bezpieczniki "TOPIKOWE" wytoczone z jednolitego kawałka miedzi.... "bo te fabryczne -ze sklepu to ciągle się przepalały... "
i widziałem jak dwa piętrowe spore domy (kuchnie ektryczne i termy do ciepłej wody) -budynek gospodarczy wraz z małym mieszkankiem -farelka, stodoła (krajzega, spawarka, młynek do śruty) oraz dwie komory chłodnicze po około 10m2 -zerówka i mroźnia wisiały na przyłączu aluminiowym 2,5mm... był stary dom i instalacja 2,5mm2. potem na tym samym placu dobudowywano i dołączano się już za licznikiem... wszystko zasilane z pierwotnego budynku.
Wezwali mnie, bo chłodnia nawaliła... jak włączą -to w domu bezpieczniki pali...
instalacja aż świeciła -to co wystawało z muru aż do licznika było gołe -izolacja spłynęła.
a bezpieczniki paliły się -bo gospodyni ciasto piekła... elektrycznie -i jeśli jeszcze dołączył agregat to tego już nie wytrzymywały największe bezpieczniki jakie mieściły się w popalone gniazda...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY