Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Problem z klimą LG - błąd 41

12 Odpowiedzi, 13007 Wyświetleń

fgr

2010-01-15, 22:58:48
Nowy użytkownik
Witam,

od paru dni zaczęła mi głupieć instalacja klimy.
Mam zewnętrzny kompresor LG + 4 jednostki wewnętrzne.
Nie używam klimy do ogrzewania mieszkania bo mam standardową instalację CO ale parę dni temu jedna z wewnętrznych jednostek po prostu się samoczynnie włączyła (nie ma szans na przypadkowe włączenie bo piloty były schowane w drugim pokoju w szufladzie).

Uznałem to za dziwny wybryk i po prostu wyłączyłem (na dworzu było tak z -7st. C) zapominając o temacie.

Ale teraz jest jeszcze dziwniejszy patent. Na jednej z jednostek wewnętrznym mam wyświetlacz (3 pozostałe to Art Cool Galeria bez wyświetlacza) i pokazuje się tam błąd CH 41.
Kompletnie nic nie da się z tym zrobić - tzn. próba włączenia/wyłączenia klimatyzatora nic nie daje.
Na pozostałych klimatyzatorach mruga dioda (1 krótkie mignięcie i 4 długie - i tak non-stop).

Help - co mam z tym zrobić? Czy odłączyć jednostkę zewn. od prądu? O co chodzi z tym błędem?

pozdr,
fgr
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa