Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Dziwne zachowanie Mitsubishi Electric MUH/MUCH

35 Odpowiedzi, 32557 Wyświetleń

Yossarian

2010-01-24, 10:08:19
Nowy użytkownik
- barbie - hmmm.. wydaje mi się że mijasz się z prawdą. przy ciśnieniu 10 pa (tyle ponoć mają pompy klimatyzacji) tw wody to -49st C. przy -8 na zewnątrz to aż nadto aby odparować wodę. Inna sprawa że skuteczność osuszania będzie mniejsza aniżeli w +20 st ale jest z pewnością wystarczająca - stąd trzymanie 1h (co jest chyba i tak nadmiarowe) ale na sugestię aby po godzinie włączyli na chwilę pompę aby wypompowała to co w układzie odparowało w tym czasie... zrobili wielkie oczy i stwierdzili że nie trzeba.

Faktycznie z praktyki wynika że nie osuszanie próżnią w ujemnych temperaturach nie ma sensu?

- wogotto - sugestia coby sprawdzić cały układ do jednostki zewnętrzenej jest jak najbardziej okej, ale zostaje na sam koniec jak sie nie uda wyprowadzić sprawy w żaden inny sposób.

Bardzo za to zaciekawiły mnie "zaawansowane funkcje pilota" - czy mógłbyś podać jak się do tego dobrać - bo może wpiszę na forum kod c231 i wszystko będzie jasne.. Sprzęt to Mitsubishi MUCFH - GA35VBE1 - zewnętrzna i MCFHGA35VBE1 wewnętrzna.
A może ktoś inny z forumowiczów podpowie jak sprawdzić czy pojawiły się jakieś błędy.

- Shitashii - dzięki za docenienie strony poetycznej, odkrłem swoje drugie ja Smile.
Faktycznie - technika na Macajewa. Tak jak z butlą ooo dużo weszło....

Pozdrawiam!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa