- barbie - hmmm.. wydaje mi się że mijasz się z prawdą. przy ciśnieniu 10 pa (tyle ponoć mają pompy klimatyzacji) tw wody to -49st C. przy -8 na zewnątrz to aż nadto aby odparować wodę. Inna sprawa że skuteczność osuszania będzie mniejsza aniżeli w +20 st ale jest z pewnością wystarczająca - stąd trzymanie 1h (co jest chyba i tak nadmiarowe) ale na sugestię aby po godzinie włączyli na chwilę pompę aby wypompowała to co w układzie odparowało w tym czasie... zrobili wielkie oczy i stwierdzili że nie trzeba.
Faktycznie z praktyki wynika że nie osuszanie próżnią w ujemnych temperaturach nie ma sensu?
- wogotto - sugestia coby sprawdzić cały układ do jednostki zewnętrzenej jest jak najbardziej okej, ale zostaje na sam koniec jak sie nie uda wyprowadzić sprawy w żaden inny sposób.
Bardzo za to zaciekawiły mnie "zaawansowane funkcje pilota" - czy mógłbyś podać jak się do tego dobrać - bo może wpiszę na forum kod c231 i wszystko będzie jasne.. Sprzęt to Mitsubishi MUCFH - GA35VBE1 - zewnętrzna i MCFHGA35VBE1 wewnętrzna.
A może ktoś inny z forumowiczów podpowie jak sprawdzić czy pojawiły się jakieś błędy.
- Shitashii - dzięki za docenienie strony poetycznej, odkrłem swoje drugie ja
.
Faktycznie - technika na Macajewa. Tak jak z butlą ooo dużo weszło....
Pozdrawiam!
Faktycznie z praktyki wynika że nie osuszanie próżnią w ujemnych temperaturach nie ma sensu?
- wogotto - sugestia coby sprawdzić cały układ do jednostki zewnętrzenej jest jak najbardziej okej, ale zostaje na sam koniec jak sie nie uda wyprowadzić sprawy w żaden inny sposób.
Bardzo za to zaciekawiły mnie "zaawansowane funkcje pilota" - czy mógłbyś podać jak się do tego dobrać - bo może wpiszę na forum kod c231 i wszystko będzie jasne.. Sprzęt to Mitsubishi MUCFH - GA35VBE1 - zewnętrzna i MCFHGA35VBE1 wewnętrzna.
A może ktoś inny z forumowiczów podpowie jak sprawdzić czy pojawiły się jakieś błędy.
- Shitashii - dzięki za docenienie strony poetycznej, odkrłem swoje drugie ja
.Faktycznie - technika na Macajewa. Tak jak z butlą ooo dużo weszło....
Pozdrawiam!
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY