brzozowskimati napisał(a):Jako, że jest to mój pierwszy post, witam wszystkich forumowiczów,Proponuję SHIMADEN. Stona web producenta www.shimaden.co.jp. Można bez problemu kupić w Polsce.
Projektuję właśnie instalację umożliwiającą utrzymanie dwóch poziomów temperatur w wiwarium z roślinami w ciągu doby. Jest to moja praca przejściowa na studiach. Przez dzień temp. ma wynosić 25stopni C, Zaś nocą 15stopni C. Jak wiadomo szybkość zmiany temperatur nie może być zbyt duża ze względu na to że mogło by to zaszkodzić roślinom. Jako czas zmiany temperatur wyznaczyłem 120minut, wynika z tego, że temperatura będzie opadała/ rosła w tempie 5K/h. Nie mogę znaleźć regulatora, który w sposób precyzyjny zarządzał by w ten sposób urządzeniem chłodniczym/grzewczym. Tzn. w zadanym czasie utrzymywał temp.25C następnie w ciągu 120min obniżył ją do 15C, utrzymał znowu w wyznaczonym czasie na tym poziomie po czym w ciągu znowu 120 minut podniósł temp. to 25st. C. Czy znacie jakieś urządzenie, które umożliwi kontrolę nad tą instalacją w podany sposób?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Mateusz
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Regulator temperatury umożliwiający kontrolę czasu zmiany temperatury.
25 Odpowiedzi, 36690 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY