Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator Fujitsu grzanie

18 Odpowiedzi, 26216 Wyświetleń

radekklimat

2010-01-30, 09:17:56
Moderator
HVAC napisał(a):
radekklimat napisał(a):Klimatyzatory grzeja skutecznie do temperatury -5 na dworze natomiast ponizej tej temp grzanie jest nieopłacalne i nie ma zadnego rozwiazania do grzania na -20 czy spotkałem sie nawet na -25 sa to poprostu bzdury i naciaganie klienta
Temperatura na wylocie z parownika podczas grzania przy -5 na dworze zmierzona 55 stopni dla R407C
samej sprezarce nic sie nie stanie.
to kolego modelatorze czym się opłaca ogrzewać?
czo jest tańsze, w miarę spadku temperatur?
moim, zdaniem niczy się nie opłaca ogrzwać bo wszystko kosztuje!
czy zapłace o 100 więcej za prąd, czy za 50 kupię opału i zatrudnie Zenka żeby mi palił, czy kupie drewna i zapłace za przygotowanie to i tak nie ma zbyt dużych różnic - wszystko jest drogie.

a tak w ogóle, jeżeli temat dotyczy grzania to po jaki ch.. piszecie o winterkitach i chłodzeniu całorocznym?
od 10 lat w żadnym hitachi nie padła sprężarka z powodu grzania, nigdy nie widziałem aby w dokumentacji hitachi był zapisa, żeby montować grzałkę extra - grzałki są montoane fabrycznie tam gdzie są potrzebne.
To co opisałem to wynika z mojego doswiadczenia w tej branzy i nie musisz sie do tego stosowac
Ja tez mogłbym grzac sie klima przy -15 ale po co jak gaz jest w tym momencie tanszy.
Jezeli uwazasz ze nie opłaca grzac sie niczym to nie grzej przeciez nie mi jaja zmarznaSmileSmile ja mam ciepło w domu w zime bo zapierda..lem na to cały sezon i kropka
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa