Bogdan_New_Jersey napisał(a):WitamWitam
Napisz jakie masz cicnienia na wejsciu i wyjsciu przy condensorze (jak bys mógł to prosił bym w PSI) i temperature moze byc w celcjuszach. przy klimatyzacji i ogrzewaniu (Superheat Subcooling). Klimatyzacja moze pracowac prawie dobrze jezeli brakuje gazu ale ogrzewani nie wystartuje bo sensory nie pozwolą sie wlączyc kompresorowi bo stwierdzaja za niski stan cisnienia a co zatym idzie jest za niskie cisnienie oleju.
Pewnie jak bys latem probował wlaczyc to ogrzewanie to by pracowało, bo temperatura zewnetrzna podniesie cisnienie wenatrz ukladu. Wentylator w LG przy wlaczonym systemie czy tojest heat lub cooling zawsze pracuje na niskich obratach
poniewaz sensor odczytu temperatury jest wewnątrz jednostki wewnetrznej a nie w pilocie. LG tak poprostu jest zbódowane.
W jednostce zewnetrznej (condensor) w srodku jest plytka elektroniczna na tej plytce jest mikro przelacznik sprobuj go w sisnac pierwsze nacicniecie go to jest klimatyzacja drugie nacisniecie jest ogrzewanie. jezeli manualnie sie właczy mozesz mie problem z polaczniem low voltage to jes ten kabel co laczy jednostke wewnetrzna i zewnetrzna sa tam cztery kabelki 36volt.
napisz jaki jest model tych jednostek
Jeżeli użyłem jakis złych nazw lub okreslen to prosze o sprostowanie
ja pracuje w stanach i tutaj nazwy sa inne jeszcze nie nauczylem sie polskich nazw.
Pozdrawiam Bogdan
Bratnia dusza, ja też lubię nazwy Superheat & Subcooling

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. przy klimatyzacji i ogrzewaniu (Superheat Subcooling). Klimatyzacja moze pracowac prawie dobrze jezeli brakuje gazu ale ogrzewani nie wystartuje bo sensory nie pozwolą sie wlączyc kompresorowi bo stwierdzaja za niski stan cisnienia a co zatym idzie jest za niskie cisnienie oleju.