pawelek napisał(a):Dzięki koledzy za podpowiedzi. Budowa ma się rozpocząć po świętach, więc mam troszeczkę czasu na przygotowanie. W razie wątpliwości bardzo chętnie skorzystam z rady doświadczonych fachowców. Jest to moja pierwsza mroźnia, chcę to dobrze wykonać by klient był zadowolony. Niestety jest to troszkę trudny klient.jesli nie polozysz kabla grzewczego to wiekszej tragedii nie bedzie, a co chodzi o styropian zamiast plyty to jest taki w tym problem ze do styropianu sklejki nie przymocujesz pozadnie a do plyty poliuretanowej pokrytej blacha i owszem. drzwi moglbym polecic ktorej marki mozna wziac a od ktorych sie trzymac z daleka ale firm tu sie nie reklamuje, pamietac jedak nalezy tak jak tu juz wspomniano o grzalce w oscieznicy, o tym ze blache trzeba wsunac chociaz 1cm pod oscieznice, ze prog trzeba podkleic z blacha i znitowac bo czasem nie wytrzymuje pod naciskiem wozka. montuje sie tez w scianie zawor wyrownujacy cisnienie do latwiejszego otwierania drzwi ale bez tego tez mozna przezyc
Czy ten kabel grzewczy jest niezbędny? Mroźnia będzie stała na stropie, pod spodem są inne pomieszczenia.
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
Mroźnia
24 Odpowiedzi, 34378 Wyświetleń| Wiadomości w tym wątku |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY