Myślę że gdybyś zadał pytanie bardziej precyzyjnie to odpowiedzi miał byś inne bo tak jak zadałeś pytanie to porównam do innych które kiedyś tu były zadawane na zasadzie " koledzy nie dział mi klimatyzator , co to może być " i teraz chciałem powiedzieć że nikt z nas niema kryształowej kuli żeby widzieć co autor miał na myśli. Wiele jest takich pytań które sa mało precyzyjne co za tym idzie można po nich wnioskowac ż epytający nie ma doświadczenia a często pojęcia o tym co pisze . Powienieneś oipisać o co tobie dokładnie chodzi . Utaweinie parametrów odparowania przy różnych czynnikach reguluje stosuje się z zależności co to urzadzenie ma schładzać i na jakich parametrach pracować. Jeżeli to jest wytwornica wody lodowej to wiadomo że nie można ustawiać w nim odparowania poniżej zera gdyż medium (woda) schaładzane może zamarznąć w wymienniku , inne agregaty ustawiamy na inne warunki np. mroźnie .Tam temperaturę odparowania ustawiamy tez różnie wzależności od produktów tam schładzanych . Co do czynników to stosuje się odpowiednie do odpowiedniej pracy i tak np. R404 stosujemy w urządzeniach niskotemperaturowych a R407 w średniotemperaturowcych.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY