Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Słaba wydajność klimy-gdzie może byś przyczyna?

15 Odpowiedzi, 21938 Wyświetleń

Krzysztof1966

2007-06-22, 20:49:52
Nowy użytkownik
Witam wszystkich.Jeżeli komuś coc przyjdzie do głowy,to bardzo proszę o pomoc bo jestem już trochę podłamany.Mam Renault Espace II,klima z 1995r(Diavia),auto z 1993.Rok temu po zakupie auta i napełnieniu klimy działała ok,ale po 2 miesiącach przez nieszczelną sprężarkę zwiał cały czynnik.Niedawno zdobyłem drugą sprężarkę(po regeneracji na gwarancji),zalożyłem ją,lecz po napełnieniu układu w serwisie okazało się że jest lipa.Klima działa słabo.Fachman orzekł że to może byc wina zaworu rozprężnego bo nie podobały mu się ciśnienia.Po stronie wysokich około14,czyli podobno ok,ale po stronie niskich 4 i więcej.Powiedziano mi,że nie ma prawidłowego rozprężania czynnika.Ściągnąłem przez serwis nowy zawór,ale po założeniu znowu kicha.To samo.Ktoś rzucił hasło,że może to być zawalony filtr osuszacz.Dzisiaj więc został założony nowy filtr i...dalej to samo.Co jest grane???Temp.na wylocie środkowych kratek ok.15 stopni przy średnich obrotach nadmuchu.Pomóżcie proszę!!
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa