Shitashii napisał(a):Bo małe jest mniej szkodliwe.wiesz... kiedyś był taki kawał...
Paranoja. Żeby "policja świata" pozwalała na takie coś? Pod własnym nosem.
jeden facet pytał drugiego co robią jego synowie...
a jeden jest w Moskwie ważną personą i buduje komunizm...
drugi jest ważny w Warszawie -i też buduje...
a najmłodszy syn...
a on wyjechał do ojczyzny.
i pewnie też buduje ?
No coś ty -u siebie we własnym kraju?!
czyli... Polska to bogaty kraj i mimo,że połowa małego i średniego chłodnictwa nadal działa na 22 to mamy to zezłomować i wymienić na nowe gorsze...
a już wyprodukowany czynnik ze stanów magazynowych zmarnować... (czy zutylizować -na jedno wychodzi...)
USA są biedne -i ich nie stać na takie marnotrawstwo...
u nich 22 można stosować do 2015 a do celów serwisowych do 2020 -po tej dacie wejdzie dopiero zakaz produkcji nowego 22... jednak już wyprodukowany -stany magazynowe będzie można używać w serwisie do wyczerpania... podobno nie przewidują konieczności niszczenia zapasów... nie stać ich na to...
USA -podobnie jak np. Chiny nie podpisały stosownych protokołów... u siebie tego nie wprowadzają...
"ekologia" to biznes -dla paru groszy rzuca się ludziom kłody pod nogi i wprowadza utrudnienia -oraz niszczy już wyprodukowane rzeczy... nieważne, że według średniej całość traci -ważne że konkretni ludzie zyskują... nieważne, że te "nieekologiczne" produkty zamiast jeszcze kilka lat służyć trafią na wysypisko...
też był kawał....
zły interes -ja i wspólnik tracimy.
taki sobie -średnio opłacalny interes -obaj ze wspólnikiem dobrze zarabiamy...
doskonały interes... ja zarabiam a mój wspólnik traci...
w ogólnym rozrachunku "firma" idzie na dno -ale dla mnie zostanie na merola.
w stanach prawdopodobnie polityk który próbował by wprowadzić taką "sztuczna ekologię" byłby skończony... tam władzę ocenia się nie po tym kogo rozliczą i co obiecują -a po tym ile kosztuje koszula i ile piwa za godzinę pracy można kupić...
u nas -w europie na godzinę pracy jednego robotnika przypada 20 godzin wypisywania papierów i 10 urzędników np. nieumiejących spawać -ale pilnujących czy robotnik dobrze spawa... ale my jesteśmy elita cywilizacyjna...
kiedyś na topie była praca... teraz -"bicie piany" towar nieważny ważna fajna reklama -a i tak się sprzeda...
najlepszy biznes -to nigdy nie widzieć towaru... kupować od a i sprzedawać c -a samemu tylko papierami operować... niech a wyśle bezpośrednio dalej...
złapać kontrakt -zgarnąć połowę kasy -a całą robotę zrobią podwykonawcy...
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY