Moi drodzy, zastanawiam sie jakie konkretnie funkcje pelni termometr na parowniku. Wkurzylem sie bo dzis moj magik od klimy okazal sie zwyklym nabijaczem a nie specem. Pojechalem do niego zeby mi pomogl bo nabil mi klime i owszem chlodzi ale pisalem juz wyzej JAK. Poza tym spowrotem mamy upaly i jak klima znowu nie wyrabia. Ow spec nawet nie podpial sie z manometrami do klimy tylko dotknal przewodu idacego do parownika i stwierdzil ze chlodzi... Nie popatrzyl w okienko na osuszaczu, nie sprawdzil temp. wew... tragedia. Na pytanie czemy klima daje jakies 10-12st C i to dopiero jak sie mocno schlodzi koles odpowiedzial ze ten typ tam ma i zebym sobie sprawil mocniejszy wentylator skraplacza (dwustopniowy) - ciekawe skad ja mialbym go wykombinowac??
Nie wiem czy to cokolwiek znaczy, ale na moim osuszaczu obydwie rurki sa gorace.
Tropem pewnego innego uzytkowina tego forum wyciagnalem termometr zza parownika i zastanawiam sie, jesli bym wyciagnal go na zewnatrz tam gdzie jest wysoka temp, to czy przypadkiem nie zaczalby zmuszasz klime go mocniejszego chlodzenia ??
Pozdrawiam i licze na wszelkie sugestie
Nie wiem czy to cokolwiek znaczy, ale na moim osuszaczu obydwie rurki sa gorace.
Tropem pewnego innego uzytkowina tego forum wyciagnalem termometr zza parownika i zastanawiam sie, jesli bym wyciagnal go na zewnatrz tam gdzie jest wysoka temp, to czy przypadkiem nie zaczalby zmuszasz klime go mocniejszego chlodzenia ??
Pozdrawiam i licze na wszelkie sugestie
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY