Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Ford galaxy zatarta sprężarka

12 Odpowiedzi, 19907 Wyświetleń

R-40

2010-04-03, 20:24:17
Zaawansowany użytkownik
horse napisał(a):Witam, chciałem zasięgnąć opinii fachowców.
Kupiłem auto z niesprawną klimatyzacją, diagnoza zatarta sprężarka, koszty około 1500 zł, Nie bardzo mi to pasowało, więć jeździłem bez klimy, aż tu nagla okazało się, że zepsuta sprężarka może sie zepsuć jeszcze bardziej, tzn najprawdopodobniej padło sprzęgło albo łożysko, bo zaczęło strasznie rzęzić, ąż sie boję, że za chwilę stanie i cały napęd paska poleci. I teraz mam pytanie chciałem spróbować sam to naprawić, czyli kupić używaną sprawną sprężarkę, nowy osuszacz, i przepłukać instalację (układ był sprawdzany na szczelność i tylko sprężarka popuszczała), tylko nie wiem jak się zabrać za to płukanie, tzn jakiego płynu urzyć i z której strony go podać (mam dostęp do do sprężonego powietrza).
Później oczywiście udam sie na sprawdzenie i nabicie klimy do jakiegoś porządnego warsztatu. Proszę o porady i wskazówki.
pozdrawiam horse
P.S. Ford Galaxy, 1.9TDI '97
Każdy mądry serwisant zignoruje twoje działania w szczególności jak mu powiesz o sprężonym powietrzu które zawiera wilgoć.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa