Dlatego że to jest montaż wykraczający poza zalecenia producenta to stosuje się inne metody takie jakie wczesniej opisałem . Producent nie będzie opisywał wszystkich możliwych sytuacji jakie moga wystąpić natomiast syfony stosuje się nie tylko w splitach ale też w chlodnictwie. Takie rzeczy są omawiane na wszelkiego rodzaju szkoleniach i wyjaśniane dlaczego trzeba to czy tam to stosować. Chaciałeś naszej opini i ją dostałeś natomiast czy zrobisz tak jak my zalecaliśmy czy inaczej to już jestw twoim uznaniu. Z twoich pytań wnioskuję że na podstawie tych kilku wypowidzi nadal nam nie wierzysz . Myślę że powinni się też tutaj wypowiedzieć inni którzy mają większe uznanie niż ja i wtedy kolega moze zrozumie ze nie wysnuliśmy sobie takich wniosków z palca tylko z doświadczenia. Myślę że gdybyś nie dawał nawet syfonu to pewnie tez przy takiej odległości by się nic nie stało ale w razie czego dystrybutor nie uzna ci gwarancji natomiast jeżeli stosuje sie syfony to robione to jest z wszelkimi zasadami które panuja w montarzu urządzeń chłodniczych.Tak więc kolego poczytaj wypowiedzi i decyzję musisz podjąć sam bo nikt za ciebie tego nie zrobi.
Nie daję łapówek i nie biorę łapówek ale zawsze można się ze mną dogadać
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY