Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zarobki projektanta

11 Odpowiedzi, 12596 Wyświetleń

mik82

2007-06-29, 09:25:49
Nowy użytkownik
Czyli wynika z tego ze studia nie są warte nic bo 1500 zl to można zarobić bez żadnego problemu kładąc gipsy a do tego nie trzeba studiów a tym bardziej wielkiej wiedzy - wiem bo zanim zacząłem w takim biurze pracować to tak właśnie dorabiałem. Skoro więc jesteśmy tyle warci co zwykli pracownicy to dlaczego takich nie zatrudniacie? skoro potrafią tyle samo co my. Z tym kontrolowaniem uczeniem pracy itd to też bez przesady. Wystarczy pokazać raz czy dwa jak coś robić i myślę że bez większych problemów taki pracownik da sobie radę. Poza tym nowemu ale bardziej doświadczonemu zawodowo pracownikowi też trzeba pokazać jak firma działa jakie prawa w niej obowiązują i też zajmie mu trochę zanim będzie pracował na 100%. A teraz jeszcze krótkie przeliczenie.
1500 zł - co i tak jest górną granicą zaczynając pracę
Wynajmując mieszkanie w średnim mieście (kawalerka około 800 -900 zł)
do tego doliczając wyżywienie pewnie w miesiącu skromnie jedząc to w 400 zł sie zmieszcze
No generalnie cała wypłata idzie na mieszkanie jedzenie i może na jakieś ubranie
Proszę mi więc powiedzieć gdzie reszta???
Za co tu rodzinę utrzymać? Jak myśleć o jakichś byle wakacjach??? no wydaje mi się że to troszkę mało jak na obecne czasy. Trzeba też powiedzieć ze wiele osób kształcąc się nie korzystało z funduszy rodziców (też niezbyt majętnych) ale brało kredyt studencki który muszą teraz spłacać wiec dodatkowo mają mniej tych pieniędzy.

Jest wiele takich rzeczy które decydują o tym iż te 1500 to jest mało dla młodego człowieka który wchodzi w samodzielne życie. Wystarczy przeprowadzić prosty rachunek ekonomiczny. Proponuje pracodawcą którzy sie ze mną nie zgadzają przeżyć miesiąc za 1500 zł w dzisiejszych realiach a potem ustosunkować sie do mojej wypowiedzi a nie szukania wymówek typu : "młodego trzeba pilnować, on nic nie umie, nie ma doświadczenia" itd. Każdy kiedyś zaczyna pracę zawodową i Ci którzy teraz się wypowiadają że płacą tyle ile muszą też kiedyś zaczynali i nie sądzę żeby się zgadzali z tym co teraz mówią.

Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa