Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Zarobki projektanta

11 Odpowiedzi, 12577 Wyświetleń

Arturo

2007-07-01, 18:48:49
Nowy użytkownik
Witam
Miałem ten sam dylemat co ty, dopiero kończe studia(chłodnictwo i klimatyzacja na PG) i szukałem pracy za godziwe pieniądze. Niestety nie jest lekko i na początek dostałem 8zł na godzine co przy 160godz. pracy wychodzi około 1300zł. Jednak po miesiącu pracy stawka wzrosła już do 10zł., czyli sprawdziłem się i pracodawca mnie docenił. Nie jest to rewelacja bo zarabiam 1600zł miesięcznie i wiem, że przez rok więcej niż 300zł podwyzki nie dostane. Mój przełożony pracuje 6 lat i konczy dodatkowo sanitarkę i uprawnienia budowlane i dostaje około 2200zł na ręke+ ma fundowane studia. Jedyną ucieczką jest praca w branży ale w handlu. Tam pracując kilka godzin więcej zarobisz te 2,3 koła. Ale najpierw musisz zdobyć doświadczenie. Także trzeba nauczyć się pokory i przeczekać pierwszy rok. Szczerze powiem, że jak nie osiągne po roku pensji jaką chce w Polsce wyjadę za graniceSmile.Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa