Kamińskki napisał(a):Witam wszystkichWitam
napelnialem 410a klime podsufitowa sporej mocy dokladnie nie wiem jakiej nie sprawdzilem jakas chinska miala wade fabryczna wewnatrz. miala taka kapilare pod obudowa jedn. zew. co sa w lodowkach do napelniania, lecz byla zbyt mocno zacisnieta fabrycznie i zaspawana i od drgan sie nalamala i ponad 4 kg gazu zwialo w atmosfere zacisnalem na nowo i zaspawalem srebrem i proznia potem 200 ml. oleju i freon i bylo oki do konca pracy tego dnia ale nie udalo mi sie uzyskac 6bar nie mialem wagi i nie bylo podane ile czynnika tylko cisnienia i na niskim niby 5,6bar nastepnego dnia zaczalem od nowa uzupelniac freon, lecz najpierw zagrzalem sale dyskoteki a pozniej zaczalem chlodzic i uzupelniac 410 A moim zdaniem zbyt duzymi skokami napelnialem bo zamarzala a dlatego tak poniewarz wylaczala mi sie co chwile schladzajac spora sale uklad byl okolo 35m. zamarzl w sprezarce odolejacz i chwilowo jak zamarzala rura ssaca do pompy sprezarki przestawalem dopelniac, pod koniec dalem spokoj jak bylo niecale 6 bar ale mimo to sprezarka zaczela normalnie pracowac bo wczesniej chodzila okropnie jak gdyby miala sie rozleciec, stukala i grzala sie cala strasznie a nie tylko na spodzie olej. po uzupelnieniu oleju i gazu zaczela cicho pracowac i wydajnie lecz zastanawia mnie nadal czemu zamarzl odolejacz do polowy prawie, pewnie byla w nim ciecz. czy nie za szybko uzupelnialem gaz? klima dziala oki ale nie bylem pozniej zobaczyc co i jak z nia
szef kazal do 7 napelniac ale uznalem ze za wiele bedzie...
Jestem Twoim fanem. Tak na jednym wdechu opisać problem. Brawo!
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY