Witam!
Co do kabla grzewczego proponuję ustalić jaka moc jest potrzebna gdyż są różne o różnej wartości W/m.
Co do owijania przewodem rurki też należy zwrócić uwagę aby nie nawinąć zbyt gęsto instrukcja
podaje w jakiej odległości powinny być od siebie kolejne zwoje.
Jeśli ściana przez która wychodzą skropliny jest gruba to warto dobrze podgrzać gdyż w scianie
może być niższa temp niż na zewnątrz (mostek).
Co do termostatu widzę, że opinie są podzielone - my dajemy takowy, żeby grzałka tylko
chodziła jak rzeczywiście zaczynają się chłody.
Kabel taki dostaniesz w każdej hurtowni klimatyzacyjnej/chłodniczej koszt ok 100zl w zalżności od
długości i mocy.
Jeszcze mi się przypomniało słyszałem od kogoś, że można kabel i rurke PCV owinąć folią ALU aby całość
była lepiej ogrzewana ale osobiście nie sprawdzałem takiego rozwiązania
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-05-20, 18:53:02 przez Jaxon999.)
Co do kabla grzewczego proponuję ustalić jaka moc jest potrzebna gdyż są różne o różnej wartości W/m.
Co do owijania przewodem rurki też należy zwrócić uwagę aby nie nawinąć zbyt gęsto instrukcja
podaje w jakiej odległości powinny być od siebie kolejne zwoje.
Jeśli ściana przez która wychodzą skropliny jest gruba to warto dobrze podgrzać gdyż w scianie
może być niższa temp niż na zewnątrz (mostek).
Co do termostatu widzę, że opinie są podzielone - my dajemy takowy, żeby grzałka tylko
chodziła jak rzeczywiście zaczynają się chłody.
Kabel taki dostaniesz w każdej hurtowni klimatyzacyjnej/chłodniczej koszt ok 100zl w zalżności od
długości i mocy.
Jeszcze mi się przypomniało słyszałem od kogoś, że można kabel i rurke PCV owinąć folią ALU aby całość
była lepiej ogrzewana ale osobiście nie sprawdzałem takiego rozwiązania
Pozdrawiam
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY