Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator 6,5kW. Wyciekające skropliny.

51 Odpowiedzi, 57512 Wyświetleń

tommatiz

2010-05-25, 17:05:24
Moderator
stefanbud napisał(a):Witam

Ciągnie mi się problem z klimatyzatorem typ split ścienny 6,5kW ze stałym przepływem czynnika. Problem polega na tym że po krótkiej pracy w funkcji chłodzenia skropliny zaczynają wyciekać po środku wywiewu ciurkiem z pod wentylatora j. w. Wymieniłem jednostkę wewnętrzną na całkowicie nową. W dniu wymiany przelałem tacę ociekową dużą ilością wody w krótkim czasie, sprawdziłem parametry pracy urządzenia-wszystko OK. Klima chodziła przy nas około godziny z przelaną tacką. W lokalu nie było wielu ludzi, to jest lokal bardziej nocny Wink . Nawet kropelka nie spadła. Teraz sprawa powraca, klient twierdzi że po około 10-15 minutach pracy tryska lub ścieka stróżka wody. Brak mi już pomysłów. Mam kilka zainstalowanych takich samych urządzeń z tym że przeważnie w serwerowniach i UPSach. Żadnych problemów.

Pozdrawiam
Witam. Jak poprowadzone są skropliny, jaką rurką i do czego czy na zewnątrz budynku czy w środku jakaś kanaliza czy umywalka? Miałem problem kiedyś taki że tez skroplina po jakimś czasie spadała z parownika. Skropliny do kanalizy odprowadziłem wraz z syfonem oczywiście ale miałem długo w metrach tej linii od skroplin i tworzyła się bańka powietrzna. Rurka wychodziła z parownika na lewa stroną i po ok 40 cm kolanko do dołu i po 2.5 m kolanko przy podłodze ale......... po obserwacjach na pierwszym kolanku które kierowało skroplinę do dołu zrobiłem na górze mały otworek 2mm i wszystko wróciło do normy ?Smile Zrób odpowietrzenie . Pzdr
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa