stefanbud napisał(a):WitamWitam. Jak poprowadzone są skropliny, jaką rurką i do czego czy na zewnątrz budynku czy w środku jakaś kanaliza czy umywalka? Miałem problem kiedyś taki że tez skroplina po jakimś czasie spadała z parownika. Skropliny do kanalizy odprowadziłem wraz z syfonem oczywiście ale miałem długo w metrach tej linii od skroplin i tworzyła się bańka powietrzna. Rurka wychodziła z parownika na lewa stroną i po ok 40 cm kolanko do dołu i po 2.5 m kolanko przy podłodze ale......... po obserwacjach na pierwszym kolanku które kierowało skroplinę do dołu zrobiłem na górze mały otworek 2mm i wszystko wróciło do normy ?
Ciągnie mi się problem z klimatyzatorem typ split ścienny 6,5kW ze stałym przepływem czynnika. Problem polega na tym że po krótkiej pracy w funkcji chłodzenia skropliny zaczynają wyciekać po środku wywiewu ciurkiem z pod wentylatora j. w. Wymieniłem jednostkę wewnętrzną na całkowicie nową. W dniu wymiany przelałem tacę ociekową dużą ilością wody w krótkim czasie, sprawdziłem parametry pracy urządzenia-wszystko OK. Klima chodziła przy nas około godziny z przelaną tacką. W lokalu nie było wielu ludzi, to jest lokal bardziej nocny. Nawet kropelka nie spadła. Teraz sprawa powraca, klient twierdzi że po około 10-15 minutach pracy tryska lub ścieka stróżka wody. Brak mi już pomysłów. Mam kilka zainstalowanych takich samych urządzeń z tym że przeważnie w serwerowniach i UPSach. Żadnych problemów.
Pozdrawiam
Zrób odpowietrzenie . Pzdr
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
. Nawet kropelka nie spadła. Teraz sprawa powraca, klient twierdzi że po około 10-15 minutach pracy tryska lub ścieka stróżka wody. Brak mi już pomysłów. Mam kilka zainstalowanych takich samych urządzeń z tym że przeważnie w serwerowniach i UPSach. Żadnych problemów.