hmm kurde no moze faktycznie cos w tym jest - moze skraplacz jest zaolejony od wewnatrz i ogranicza przeplyw... kumpel mechanik zalozyl mi klime (zlozyl do kupy elementy) i dopiero potem do roboty wzial sie "napelniacz". Raczej nikt tego nie czyscil. Tylko czemu przy temp. rzedu 14-16stC klima pieknie schladza bez zamulania auta a przy 27-30st jest juz tragedia - jesli bylby zasyfiony w srodku to nawet przy niskiej temp. zewn. byloby chyba slabo.
Co do oczka na osuszaczu to jestem pewien ze wystepowalo w moim modelu, potwierdzone z innymi uzytkownikami mojego civica
Tak czy inaczej, wychodzi na to, ze klima kiepsko reaguje na gorac, skraplacz w koncu musi scholodzic gaz (70-80st C ?) do temp. (50-55st C ?) - co jesli temp. tloczenia jest wysoka i skraplacz nie obnizy temp. gazu wystarczajaco - czy wowczas zawor nie moze zamienic goracego plynu w zimny ??
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2007-07-10, 19:58:26 przez wally.)
Co do oczka na osuszaczu to jestem pewien ze wystepowalo w moim modelu, potwierdzone z innymi uzytkownikami mojego civica
Tak czy inaczej, wychodzi na to, ze klima kiepsko reaguje na gorac, skraplacz w koncu musi scholodzic gaz (70-80st C ?) do temp. (50-55st C ?) - co jesli temp. tloczenia jest wysoka i skraplacz nie obnizy temp. gazu wystarczajaco - czy wowczas zawor nie moze zamienic goracego plynu w zimny ??
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY