CHŁODnick napisał(a):Czy istnieje logiczne wytłumaczenie tej nietypowej, a może typowej przypadłości?.Witam
Oczywiście nie do końca tak szybko rozwiązałem ten problem. Siedziałem tak dziś około 3 godzin. Prawie przez cały czas chodziło urządzenie. Poprzednim razem źle zinterpretowałem odczyt z manometru. Zostawiłem urządzenie na -4st.C i 4st. przegrzanie. Dziś uzupełniłem czynnik do wartości -1, 0st.C i przegrzanie na około 2-3st.C ale na sali nie było dużego zysku. Temperatura przy suficie wynosił 19st.C wilgotność w pomieszczeniu osiągała 70% Na sali było kilka osób. Wieczorami przebywa tam około 50 osób. Sprawdziłem jeszcze raz odpływ, pion ściany, poziom j. w. Przez cały ten test nie spadła ani jedna kropelka z wywiewu. Jeszcze jedno wprowadziłem Was w błąd z mocą klimatyzatora. Ten model ma mylne oznaczenie z którego zawsze powinna wynikać moc urządzenia. Ten ma 7,66kW mocy chłodniczej. Oprócz forum rozmawiałem z paroma osobami i powiedziano mi że problemy z kapiąca wodą z wywiewu w wilgotnych pomieszczenia zaczynają w urządzeniach powyżej 5kW ale w instrukcjach obsługi jest ostrzeżenie
Moim zdaniem jest to wina dużej mocy chłodniczej w małej zwartej obudowie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY