Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Klimatyzator 6,5kW. Wyciekające skropliny.

51 Odpowiedzi, 57470 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2010-05-28, 18:50:42
Top użytkownik
CHŁODnick napisał(a):Czy istnieje logiczne wytłumaczenie tej nietypowej, a może typowej przypadłości?.
Witam

Oczywiście nie do końca tak szybko rozwiązałem ten problem. Siedziałem tak dziś około 3 godzin. Prawie przez cały czas chodziło urządzenie. Poprzednim razem źle zinterpretowałem odczyt z manometru. Zostawiłem urządzenie na -4st.C i 4st. przegrzanie. Dziś uzupełniłem czynnik do wartości -1, 0st.C i przegrzanie na około 2-3st.C ale na sali nie było dużego zysku. Temperatura przy suficie wynosił 19st.C wilgotność w pomieszczeniu osiągała 70% Na sali było kilka osób. Wieczorami przebywa tam około 50 osób. Sprawdziłem jeszcze raz odpływ, pion ściany, poziom j. w. Przez cały ten test nie spadła ani jedna kropelka z wywiewu. Jeszcze jedno wprowadziłem Was w błąd z mocą klimatyzatora. Ten model ma mylne oznaczenie z którego zawsze powinna wynikać moc urządzenia. Ten ma 7,66kW mocy chłodniczej. Oprócz forum rozmawiałem z paroma osobami i powiedziano mi że problemy z kapiąca wodą z wywiewu w wilgotnych pomieszczenia zaczynają w urządzeniach powyżej 5kW ale w instrukcjach obsługi jest ostrzeżenie Big Grin

Moim zdaniem jest to wina dużej mocy chłodniczej w małej zwartej obudowie.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa