Tommatiz, wiem że 3,5 kW to mało, ale do tej pory miałem 0... Niestety miałem w marcu-kwietniu nadprzeciętnie dużo wydatków, więc i tak jadę na oparach.
W tym roku dwie jednostki to niestety "no can do". - acha: na balkon wchodzi się przez kuchnie.
Ten Fujitsu, którego i tak nie ustawiam na max moc (domownicy i tak już wariują przy niskim ustawieniu wentylatora) dał radę schłodzić dziś mieszkanie z 26 stopni rano do 24,5 - pokój w którym chodził i 25,5 stopni - drugi pokój. Czyli jako-taki przepływ chłodu jest. Inaczej po dzisiejszym upalnym dniu miałbym w domu 26,5-27 stopni minimum.
Myślę, że jeżeli wspomogę wymianę powietrza w domu jakimś dodatkowym wentylatorem to coś z tego będzie. Szczególnie, że nowa klima ma być 3,5 a nie 2,5 kW. Cel jaki chce osiągnąć to 24*C - nie musi być 22.
W tym roku dwie jednostki to niestety "no can do". - acha: na balkon wchodzi się przez kuchnie.Ten Fujitsu, którego i tak nie ustawiam na max moc (domownicy i tak już wariują przy niskim ustawieniu wentylatora) dał radę schłodzić dziś mieszkanie z 26 stopni rano do 24,5 - pokój w którym chodził i 25,5 stopni - drugi pokój. Czyli jako-taki przepływ chłodu jest. Inaczej po dzisiejszym upalnym dniu miałbym w domu 26,5-27 stopni minimum.
Myślę, że jeżeli wspomogę wymianę powietrza w domu jakimś dodatkowym wentylatorem to coś z tego będzie. Szczególnie, że nowa klima ma być 3,5 a nie 2,5 kW. Cel jaki chce osiągnąć to 24*C - nie musi być 22.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY