Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

A/C Prawidlowa min temp. nawiewu w nowoczesnym samochodzie kompaktowym

8 Odpowiedzi, 35658 Wyświetleń

Dr.Etker

2007-07-14, 12:28:47
Nowy użytkownik
Witam ponownie, dziekuje za cenne informacje i prosze sepcjalistow o pomoc.
Samochod to roczny Peugeot 307 a A/C manualna a silnik to 1.4 90 km. Nie wiem jakich argumentow mam uzyc podczas rozmowy z serwisantem Peugeota. Auto odebralem od nich dwa dni temu po przegladzie. Uzupelniono niewielki ubytek "czegostam" i wszystko o.k. Wedlug mnie nie. Moj pomiar: temperatura zewnetrzna okolo 28 s C. Termometr rteciowy calkowicie wsuniety do otworow wentylacyjnych na dole ( tych na nogi ), tak ze caly termometr znajodwal sie w strumieniu zimnego powietrza. Wynik 14 s C. Ustawienia: obroty wentylatora 3, pokretlo na min. Jazda z niewielka predkoscia tjs 30-40-50 km/h czas pomiaru okolo 8 minut.
W kazdym badz razie konfortu termiczego w tych warunkach nie uzyskalem. Prosze o sugestie i porade. Czy wszystko jest jak byc powinno, czy ktos mnie tu nie probuje naciagnac, to moj pierwszy samochod z A/C nie mam wiec porownania. Po jakim czasie od uruchomienia silnika klimatyazacja osiaga swoja najwieksza wydajnosc?. Pozdrawiam
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa