Ja zauważyłem, że nieraz wystarczy wymienić czynnik chłodniczy na nowy. Ale nowy to oznacza zupełnie nowy, a nie z butli do której się ściąga. Na chłodniach też to pomagało. Podejrzewam więc, że wilgoć miesza w układzie.
Wczoraj robiłem Zafirę i też na początku miał wysoką temp. nawiewu - nawet 20*C, a parametry to Lp 2 bary, HP 12-15bar. To wszystko ze względu na niemiłośierne nagrzanie się samochodu na słońcu. Później temperatura nawiewu spadła do ok 12*C i schodziła niżej. Tak bywa, bo jeśli schładza 45*C do 20 to i tak jest nieźle, a później jak masz w aucie np 28*C i wychłodzone kanały to nawiew udaje się zejść niżej. Tak to tłumaczę
Wczoraj robiłem Zafirę i też na początku miał wysoką temp. nawiewu - nawet 20*C, a parametry to Lp 2 bary, HP 12-15bar. To wszystko ze względu na niemiłośierne nagrzanie się samochodu na słońcu. Później temperatura nawiewu spadła do ok 12*C i schodziła niżej. Tak bywa, bo jeśli schładza 45*C do 20 to i tak jest nieźle, a później jak masz w aucie np 28*C i wychłodzone kanały to nawiew udaje się zejść niżej. Tak to tłumaczę
Kiedy wszystko inne zawiedzie - przeczytaj instrukcję.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY