Banita napisał(a):To niebyła odpowiedż .Tylko dalszy ciąg szukania odpowiedzi na pytanie nurtujące Ciebie i mnie .Co to znaczy symultaniczne?Czy istnieje odpowiednik polsko-języcznej nazwy?.My polacy swój język znamy.Czy kolega stefanbud mogłby przybliżyć znaczenie symultaniczności.Czy to jest zjawisko czy podział.A może coś innego.W wypowiedzi można użyć Refrigeration lub czynnik chłodniczy.Ma się rozumieć jeżeli użyję refrigeration to jestem na topie i fachowcem pracującym w krajach angielskojęzycznych.Dlaczego niektórzy z nas komplikują najmniejsze szczegóły zycia.Chociażby komunikacja na forum.Ajem not weriwel.Angielsczyzna po polsku.Witam
Symultaniczny (ś.łc. simultaneus ?jednoczesny?) 1. opierający się na regułach symultanizmu. 2. odbywający się jednocześnie; jednoczesny.
System klimatyzacji jednoczesnego działania, dla dużych i nietypowych pomieszczeń.
![[Obrazek: 1965860608.png]](http://www.klima-therm.pl/gfx/fujitsu/oferta_produktowa/pl/63/1965860608.png)
Budowa systemu: 2 lub 3 jednostki wewnętrzne ( klimatyzatory ) o jednoczesnym i wspólnym działaniu w jednym pomieszczeniu
# Wspólne o rurowanie instalacji chłodniczej dla klimatyzatorów
# Moc chłodnicza nominalna: 11.2 - 16.0 kW
# Moc grzewcza nominalna: 14.0 - 18.0 kW
# Technologia DC Inverter
# Max długość instalacji chłodniczej : 75 m
# Max wysokość instalacji chłodniczej : 30 m
# Czynnik chłodniczy R410A
Charakterystyka produktu
* Tryb pracy: chłodzenie, grzanie, osuszanie, wentylacja, cicha praca
* Sterownie siłą nawiewu z pilota
* Sterowanie kierunkiem nawiewu z pilota
* Możliwość wyboru z gamy 9 jednostek wewnętrznych
* Jednostki wewnętrzne: kasetonowe, kanałowe, przysufitowo-uniwersalne
* Układ multi do jednego pomieszczenia o dużej powierzchni, lub nierównomiernym kształcie
Zastosowanie
* Hotele, pensjonaty
* Pomieszczenia biurowe
* Sale bankietowe i konferencyje
* Restauracje
Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY