Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

protokół na pomiary po serwisie klimy

42 Odpowiedzi, 42094 Wyświetleń

Fujitsu Szczecin

2010-07-04, 06:22:05
Top użytkownik
AS napisał(a):
stefanbud napisał(a):
AS napisał(a):Jakie ciśnienia Kolega wpisuje w odpowiednie pozycje: absolutne, czy rzeczywiste?
Witam

A jakie kolega by widział przy klimatyzatorach typu split? Czy warto mącić klientowi dodatkowo w głowie? Mam możliwość ustawienia w manometrze odczytu obu wartości ciśnienia.

Pozdrawiam

Zadałem bardzo proste pytanie po zapoznaniu sie z treścią, pokazanego wyżej protokołu serwisowego. Proszę o odpowiedź na pytanie.
Witam

Kolego AS, jeżeli zadaje się pytanie na forum to powinno się używać nomenklatury ogólnie znanej a nie przypisanej danemu środowisku, grupie społecznej, subkulturze. Termodynamika to taki dział fizyki związany z kolegi wykształceniem. W tym dziwnym aczkolwiek ciekawym dziale opisane są zjawiska ciśnień. Nauka podzieliła te zjawiska na względne i bezwzględne. Kolego AS, zanim odpowiem na zadane przez Ciebie pytanie zdefiniuj mi znaczenie ciśnienia absolutnego i rzeczywistego w Twoim rozumieniu. Kiedyś o tym już rozmawialiśmy że obrzezanie to nie to samo co wykastrowanie.

Pozdrawiam
Wszyscy, wszystko wiedzieli... a mój fotoblog?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa