witam!!!
wszystko wskazuje na to, że sytuacja jest opanowana ciśnienie tłoczenia spadło do 17 bar, ciśnienie ssania wynosi 1,0 do 1,1 bar, szafa osiąga temperaturę -20,5*C, sprężarka się nie wyłącza i nie przegrzewa
będąc ponownie w dniu wczorajszym ponownie sprawdziłem (wyprzedzając to co napisał barbie):
* elektrozawór - zainstalowany poprawnie, funkcjonuje poprawnie,
* kolanka w parowniku nie były do końca zaszronione - regulacja zaworem rozprężnym załatwiła sprawę,
* ilość czynnika - 2 kg było troszkę mało - uzupełniłem jakieś 500 g,
* potraktowałem skraplacz wodą pod ciśnieniem i ...
układzik śmiga, sprężareczka pracuje ciszej w porównaniu do poprzedniej pracy.
wielkie dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie i wyrozumiałość dla mojej osoby
doświadczenie zdobyte podczas tej sprawy jest dla mnie cenne - choć nie od razu zrobi ze mnie fachowca chłodnictwa - będę wiedział mniej więcej na co zwracać uwagę przy tego typu układach.
wszystko wskazuje na to, że sytuacja jest opanowana ciśnienie tłoczenia spadło do 17 bar, ciśnienie ssania wynosi 1,0 do 1,1 bar, szafa osiąga temperaturę -20,5*C, sprężarka się nie wyłącza i nie przegrzewa
będąc ponownie w dniu wczorajszym ponownie sprawdziłem (wyprzedzając to co napisał barbie):
* elektrozawór - zainstalowany poprawnie, funkcjonuje poprawnie,
* kolanka w parowniku nie były do końca zaszronione - regulacja zaworem rozprężnym załatwiła sprawę,
* ilość czynnika - 2 kg było troszkę mało - uzupełniłem jakieś 500 g,
* potraktowałem skraplacz wodą pod ciśnieniem i ...
układzik śmiga, sprężareczka pracuje ciszej w porównaniu do poprzedniej pracy.
wielkie dzięki za wszelką pomoc w tej sprawie i wyrozumiałość dla mojej osoby
doświadczenie zdobyte podczas tej sprawy jest dla mnie cenne - choć nie od razu zrobi ze mnie fachowca chłodnictwa - będę wiedział mniej więcej na co zwracać uwagę przy tego typu układach.
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY