Dzięki za odpowiedzi
Niestety moja wiedza dotycząca budowy klimatyzatorów jest praktycznie zerowa i nie wiem czym jest skraplacz czy termik. Klimatyzator ma jakieś 4 lata ale nie był często używany a w środku wygląda jak nowy. Jest chyba tak jak pisze kolega slawi - rozkręciłem urządzenie i wentylator wyrzucający gorące powietrze się nie załącza a sprężarka działa dopóki ciśnienie nie uruchomi jakiegoś zabezpieczenia. Przez kilkanaście sekund przed samym wyłączeniem słychać taki narastający dźwięk, jakby właśnie wzrost ciśnienia. Jutro może spróbuje odkręcić ten wentylator ale wcześniej zadzwonię do serwisu. Czy lepiej dzwonić do serwisu ZIBRO czy może do jakiejś forumowej "złotej rączki"? Jestem z Warszawy.
PS.
Piszę tego posta przy temperaturze 32'C... :/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2010-07-12, 14:22:18 przez Kuras77.)
Niestety moja wiedza dotycząca budowy klimatyzatorów jest praktycznie zerowa i nie wiem czym jest skraplacz czy termik. Klimatyzator ma jakieś 4 lata ale nie był często używany a w środku wygląda jak nowy. Jest chyba tak jak pisze kolega slawi - rozkręciłem urządzenie i wentylator wyrzucający gorące powietrze się nie załącza a sprężarka działa dopóki ciśnienie nie uruchomi jakiegoś zabezpieczenia. Przez kilkanaście sekund przed samym wyłączeniem słychać taki narastający dźwięk, jakby właśnie wzrost ciśnienia. Jutro może spróbuje odkręcić ten wentylator ale wcześniej zadzwonię do serwisu. Czy lepiej dzwonić do serwisu ZIBRO czy może do jakiejś forumowej "złotej rączki"? Jestem z Warszawy.PS.
Piszę tego posta przy temperaturze 32'C... :/
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY