Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

Jaki ozonator do "domowego" użytku - auto i mieszkanie

1 Odpowiedzi, 3152 Wyświetleń

tomekor

2012-11-03, 20:49:14
Nowy użytkownik
Witam, mój pierwszy wpis na tym forum, więc jeżeli coś będzie nie tak to proszę o wyrozumiałość.
Jest już podobny wątek, ale zupełnie martwy, więc postanowiłem założyć nowy.

Sytuacja jest taka:

Potrzebuje kupić ozonator z uwagi na silne alergie u dzieciaków (u mnie niestety też) na grzyby i pleśnie. Ma on być stosowany głównie w pomieszczeniach (sypialnia, garderoba, pokój dzieciaków). Wiem, że to forum skupia się głównie na autach, ale w necie po prostu nie ma rzetelnych opinii ... na każdym z forów za chwilę pojawia się handlowiec i chwali swoje.
Sytuacja w domku za wesoła nie jest - w 2 pomieszczeniach panuje nieciekawy zapach, a nieco wilgotne rzeczy w garderobie po chwili łapią piękny zielony nalot. Problem z wilgocią podchodzącą z murów jest już rozwiązany ... muszę się pozbyć tego, co do mieszkania już weszło. Proces będzie raczej długi, na profesjonalne usługi za bardzo pieniążków nie mam. Ostatnio ozonowałem klimę w aucie i efekt jest. Stąd mój pomysł na zakup takiego urządzenia do domu ... no a sporadycznie do auta.

Co możecie polecić? Kwota to max 600-700zł. Nie wiem czy to w ogóle ma sens, choć znajomi mają jakiś chiński ozonator za 400zł, w domu dwójkę bardzo małych i niestety mocnych alergików i sprzęt ponoć daje radę. Trochę mnie z resztą ich podejście martwi, bo włączają ozonator w trakcie przebywania w pomieszczeniu ... może ma tak małą wydajność, że nie szkodzi? Poza tym ozonują wodę, produkty np. kurczaka i smak rzeczywiście jest lepszy.

Duża prośba o opinie, bo mam już nieco dość stosowania preparatów na bazie chloru.

Pozdr. T.
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa