Logowanie Rejestracja
  • Start
  • Szukaj
  • Użytkownicy
  • Kalendarz
  • Pomoc
  • Nowe posty
Menu
Start Szukaj Użytkownicy Kalendarz Pomoc Nowe posty
PROFESJONALIŚCI POLECAJĄ
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
POMPY CIEPŁA
REKUPERATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY
KLIMATYZATORY

VW Passat B4-climatronik

18 Odpowiedzi, 24763 Wyświetleń

jacoos

2010-07-22, 18:20:06
Nowy użytkownik
gajdek419 napisał(a):nigdy nie odessiesz całego oleju z układu, takze to 25ml moze spokojnie być i napewno to nie jest cały olej z układu.
Moim zdaniem sprezarka jest ok a raczej wystepuje jakis zator, tak jak juz @RobertS napisał, który powoduje, że cisnienie na ssaniu spada do 1,5bara.
Konstrukcja Twojej sprezarki jest taka, że jak ssanie spadnie ponizej około 2 barów to spręzarka pomimo ze bedzie się obracać to spręzać nie będzie...
Czyli coś blokuje dopływ czynnika na ssanie spęzarki (zawór rozpręzny mogl się przyblokować w pozycji zamkniętej lub jakis syf w okolicach parownika)
Ja mam podobny problem w VW TOuran. Stwierdzono najpierw uszkodzony elektrozawór sprężarki (tzw. by-pass). Jednak na tyle był skorodowany, że nie mogli wykręcić, więc wymieniłem sprężarkę (Sanden PXE-16).
No i... nic. 8bar po stronie ssącej, 10 bar po tłoczącej. Nie ma różnicy, czy klima włączona, czy nie...
No to... następna sprężarka... no i... to samo. Facet twierdzi, że sprężarka nie startuje.
No to pojechałem na komputer. Zawór niby steruje płynnie, ale dalej nie działa klima.
Najlepsze, że na trasie zaczęła na 10 minut klima działać. I potem - znów nic.
Ma ktoś pomysł? Wiatraki się kręcą. Instalacja niby szczelna.
Sugerowano mi podłączenie sprężarki na krótko (tj. 12V na elektrozawór) i wtedy się okaże, czy sprężarka pompuje, czy nie. Bo jak pompuje - to sterownik padnięty.

Proszę o pomoc i jakieś pomysły.
Jestem z Wrocławia. ma ktoś speca jakiegoś od klimy?
  • Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

• Pokaż wersję do druku

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Serwis ma na celu zgromadzenie w jednym miejscu firm oraz organizacji z branży HVACR, działających na rynku zarówno polskim jak i poza granicami kraju. Naszą siłą są wyłącznie tematy związane z branżą HVACR oraz unikalna społeczność użytkowników.
NEWSLETTER
Informacje O nas Kontakt Regulamin Reklama Polityka prywatności
Kategorie Artykuły Aktualności Produkty
Działy Klimatyzacja Wentylacja Chłodnictwo Auto - klimatyzacja
Nasze Portale ogrzewnictwo.pl pasywny-budynek.pl
Copyright © 2005-2023 termoclima Sp. z o.o Wszystkie prawa zastrzeżone.
Tryb normalny
Tryb drzewa